Πολιτιστικά

Επίσκεψη του Glossomobil 18.12.2015
Υπεύθυνη καθηγήτρια Σαράφογλου Χριστίνα


    Μια ευχάριστη βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στις 18.12.2015 στο 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας. Το σχολείο κάλεσε στο πλαίσιο του προγράμματος "Γερμανικά σε κίνηση" το Glossomobil. Μας επισκέφθηκαν δυο έμπειροι συνεργάτες του Goethe-Institut και μέσα από την κίνηση και το παιχνίδι σε μαθητές της Α', Β' και Γ' γυμνασίου, που έχουν επιλέξει τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, παρακολούθησαν ένα εναλλακτικό μάθημα γερμανικών εμπλουτισμένο με τραγούδια, βίντεο, φωτογραφίες, παιχνίδια και δώρα.
   

   Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη γερμανική γλώσσα, να εξασκήσουν το λεξιλόγιο και να γνωρίσουν καλύτερα το γερμανικό πολιτισμό. Οι εντυπώσεις των μαθητών μετά από αυτό το μαγευτικό ταξίδι στη γερμανική γλώσσα και τον πολιτισμό ήταν άριστες και όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και πάλι.
  

   Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια Γερμανικών του Γυμνασίου κα. Σαράφογλου Χριστίνα. Μέσα στο πλαίσιο βελτίωσης του εκπαιδευτικού έργου η διευθύντρια κα. Ρεβάνογλου Αικατερίνη και ο Σύλλογος Διδασκόντων στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία και το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας θα συνεχίσει και με άλλες καινοτόμες δράσεις.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------           Υπεύθυνη καθηγήτρια Κουτσού ΕυαγγελίαΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
1o  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ   :  ΚΟΥΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-15

Κάντε κλικ στον σύνδεσμο! ENVIRONMENTAL EDUCATION TRIANDRIA 2014-2015 


Διαδρομές της μνήμης από τη Θεσσαλονίκη 
του μεσοπολέμου στο σήμερα.
(Επιλέξτε την παρακάτω εικόνα για να δείτε όλο το πρόγραμμα)

 
Ποιητικές διαδρομές
και εικαστικές συναντήσεις

(Επιλέξτε την παραπάνω εικόνα για να δείτε όλο το πρόγραμμα)

Εκδήλωση 14ης Σεπτεμβρίου
   Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της 
                                   Μικράς Ασίας  

(Επιλέξτε την παραπάνω εικόνα για να δείτε όλη την εκδήλωση)


Διάσημοι Γερμανοί και η επιρροή τους από τον ελληνικό πολιτισμό

     Στο Πλαίσιο της Γιορτής της  Γερμανικής Γλώσσας (Fest der deutschen Sprache) που διοργανώθηκε στις 11.5.2014 στο Γερμανικό Ινστιτούτο (Goethe - Institut) μαθητές της Β΄και Γ΄τάξης μαζί με την καθηγήτρια τους των Γερμανικών Χριστίνα Σαράφογλου παρουσίασαν το πολιτιστικό πρόγραμμα: "Berühmte Deutsche und ihre Beeinflussung durch die griechische Kultur" ( "Διάσημοι Γερμανοί και η επιρροή τους από τον ελληνικό πολιτισμό" ). 

      Το πρόγραμμα εκπονήθηκε κατά την διάρκεια του σχολικού έτους στο σχολείο μας .      Οι μαθητές παρουσίασαν με άψογο τρόπο το πρόγραμμα που είχαν επεξεργαστεί και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη, καθώς μέσα από την συμμετοχή και εμπλοκή τους σε μια τέτοια διαδικασία εξοικειώθηκαν και με άλλους τρόπους μάθησης και ταυτόχρονα απόλαυσαν ένα ταξίδι στη γνώση και στο Γερμανικό πολιτισμό.